23438
page-template-default,page,page-id-23438,page-child,parent-pageid-23436,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Hur man skapar en Google Maps API nyckel

Google Maps kräver numera en API-nyckel för att du ska kunna visa kartan på din hemsida. Följ anvisningarna nedan för att skapa din egna API-nyckel.

1. Börja med att gå in här: Get Started
  2. Välj ”Use Google APIs” och skapa ett nytt projekt. Läs igenom och godkänn användarvillkoren för att spara projektet.
  3. Sök efter ”Google Maps Embed API”. Välj ”Enable API”.
  4. Klicka sedan på knappen ”Go to credentials”. Fyll i uppgifterna och skapa en ny ”Browser key”.
  5. Kopiera nyckeln och gå till Inställningar > Övrigt i din Comster användarmiljö. Klistra in nyckeln i fältet ”Google Maps” och spara inställningarna.

Nu ska alla kartmoduler på din hemsida fungera. Vänligen notera att det kan ta en liten stund innan din nyckel är aktiverad. Om du upplever problem med kartfunktionen eller har frågor kring hur Google Maps fungerar, vänligen ta kontakt med Googles kundsupport.